Kunstwerken zijn van een oneindige eenzaamheid
en met niets zo weinig nader te komen als met kritiek.
Alleen Liefde kan ze omvatten
en recht doen wedervaren.

 Rainer Maria Rilke

Kunst
Aan het creëren van kunst kun je veel plezier beleven. Vooral het proces van het maken is fijn.
Dat kunst alles zegt over de mens die het werk gecreëerd heeft, daar hoor je minder over. Toch is dat het uitgangspunt waar we bij kunstzinnige en creatieve therapie mee werken.

Wat je nog niet in woorden kunt vatten, kun je vaak wel uitdrukken in je kunstwerk. Tijdens het proces van het maken, ervaar je al verschillende kanten van je zelf.
En dan staat je kunstwerk ineens voor je. We gaan samen kijken naar hoe het proces gegaan is en we kijken naar wat we kunnen aflezen aan je werk.
Natuurlijk is in dit proces niet belangrijk of het werk kunstzinnig verantwoord is, wel wat jij eraan beleefd hebt en wat het werk laat zien.

 

Kunstzinnige en creatieve therapie is geschikt voor kinderen en volwassenen vooral waar praten tekort schiet. Wil je een kennismakingsgesprek, neem dan contact op met Miranda Anderson.

Kinderen werken vaak nog onbevangen met kunst. Het hoeft niet aan veel voorwaarden te voldoen. Het plezier staat voorop. Spelenderwijs drukken ze uit wat er in hun leeft. Zodat, wanneer ze volwassen zijn, ze goed aan kunnen geven wat hun bezig houdt en hoe ze zich daarbij voelen. Creatief bezig zijn helpt ze om zich te ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen.

Om kunst dichter bij kinderen te brengen geeft Human BEing workshops op buitenschoolse opvang en brede scholen.


Kijk voor meer kunstactiviteiten op: www.AtelierAnderson.nl

 
| Home | Over ons | Coaching/Counselling | Activiteiten | Agenda | Contact
Copyright © 2008-2009 Human BEing
Webdesign:JDweb Design