Een Edelsteen

je denkt misschien
dat de kostbare steen
niet straalt
omdat je vergeten hebt
hem op te poetsen

De Meiji keizer (1868-1912)

Reiki
We hebben de mogelijkheid gebruik te maken van een warme en liefdevolle energiestroom die in de geschiedenis de naam Reiki heeft gekregen. Deze energiestroom is helend op verschillende niveaus van een mens. Het doorgeven van deze energie gebeurt door aanraking van het lichaam.
De aanraking met Reiki activeert de natuurlijke kracht van het lichaam tot zelfgenezing en kan fysieke en emotionele symptomen verlichten. Verder is Reiki ondersteunend bij de geestelijke ontwikkeling van een mens.

Reiki 1
Tijdens deze cursus krijg je vier initiaties. Dat wil zeggen dat je wordt afgestemd op de universele energie. Deze initiaties zijn nodig om met Reiki te kunnen werken. Je leert jezelf en anderen te behandelen. Je leert de geschiedenis van het Usui systeem. Mikao Usui is de grondlegger van het Usui systeem. We praten met elkaar over de Reiki principes, die bedoeld zijn om inzicht te krijgen over jezelf.

Reiki 2
Tijdens deze cursus krijg je één initiatie waarin een aantal symbolen worden aangereikt. Je leert de symbolen en je werkt ermee. De symbolen hebben hun eigen specifieke werking. Ze stellen je in staat verder bewustzijn te verkrijgen over je gevoelsleven en je leert Reiki te sturen door ruimte en tijd.

Het Masterschap
Wanneer je verder wilt met Reiki en de wens hebt het door te geven aan anderen, kun je kiezen voor het Masterschap. Dit is een training van een jaar met persoonlijke begeleiding. De training bestaat uit individuele gesprekken, stage lopen tijdens Reiki cursussen en oefenavonden. Wanneer je klaar bent voor je Masterschap, krijg je één initiatie en maak je kennis met het symbool wat hoort bij je Masterschap. Je krijgt inzicht in je denken.

De groepen
De cursussen bestaan uit kleine groepen (max. 4 personen) waar binnen je in een veilige omgeving met elkaar werkt. De Reiki 1 en 2 cursussen worden gegeven op aanvraag.

Reiki behandeling
Wanneer je geen cursus wilt volgen maar wel een Reiki behandeling wilt, dan is dat mogelijk. Een Reiki behandeling duurt ongeveer drie kwartier. Het enige wat je uit doet zijn je jas en schoenen.

Reiki voor kinderen
Kinderen tonen steeds meer interesse in Reiki, vandaar dat ik de mogelijkheid aanbied om een kindercursus Reiki te volgen. De cursus geef ik op een manier die kinderen aanspreekt. O.a. met verhalen en kunstzinnig bezig zijn. Kinderen vanaf 11 jaar kunnen deze cursus volgen.

Tarieven:

Reiki 1:

 

250,-

Reiki 2:

 

500,-

Masterschap:

 

5.000,-

Reiki behandeling:

 

45,-

 
| Home | Over ons | Coaching/Counselling | Activiteiten | Agenda | Contact
Copyright © 2008-2009 Human BEing
Webdesign:JDweb Design